En trivselsgruppe er et trygt rum til dialog faciliteret af frivillige. I en trivselsgruppe kan deltagere udtrykke tanker og følelser åbent og frit.
En trivselsgruppe er et rum med en imødekommende, varm og lyttende atmosfære, hvor man kan lufte de udfordringer og dilemmaer, man oplever i hverdagen.
En trivselsgruppe er ikke et professionelt eller terapeutisk tilbud. De frivillige, der faciliterer en trivselsgruppe, er der for at åbne en dialog, ikke for at løse problemer eller tilbyde praktisk hjælp.
Hvordan fungerer en trivselsgruppe?
En trivselsgruppe afholdes løbende ud fra deltageres behov og de frivilliges ressourcer.
Hver session i trivselsgruppen åbnes med en video om trivsel, der forklarer et tema såsom stress, krise eller selvomsorg.
Frivillige faciliterer en dialog efter videoen, og alle deltagere opfordres til at dele deres tanker og mulige håndtering.
Hvem kan starte en trivselsgruppe?
En trivselsgruppe faciliteres af frivillige. Hvis du ønsker at starte en trivselsgruppe med venner eller deltagere, kan du downloade faciliteringsguiden nedenfor med idéer, samtalespørgsmål og henvisninger.
Vi anbefaler, at de frivillige facilitatorer har kendskab til psykologisk førstehjælp, så deltagernes reaktioner kan håndteres med omsorg.
Kontakt
Hvis du vil starte en trivselsgruppe eller har spørgsmål kan du skrive til integration@rodekors.dk
Hvis du har feedback, vil dele din oplevelse med videoerne på trivselssiden eller vil hjælpe os med at forbedre denne side, er du velkommen til at kontakte os på integration@rodekors.dk