Frivilligengagement er selve livsnerven i Røde Kors. Som frivillig er du med til at gøre en stor forskel for andre mennesker, der har brug for hjælp. Her kan du læse meget mere om, hvad du kan lave som frivillig i det nationale beredskab i Røde Kors.
Beredskabets frivillige er engageret i andre af Røde Kors’ aktiviteter. Det kan være i aktiviteter som samariterenheden, patientstøtterne, vågerne eller genbrugsbutikkerne.
Den daglige tilknytning til en anden Røde Kors aktivitet er vigtig, fordi det fastholder dit engagement og vedligeholder dine kompetencerne som frivillig imellem beredskabsindsatserne.
Man kan også i akutte situationer blive frivillig uden tilknytning til Røde Kors i forvejen. I de tilfælde hvor vi mangler frivillige til specifikke indsatser, vil vi oprette en tilmeldingsformular her på siden, som du kan udfylde, hvis du har lyst til at bidrage. Kan du ikke finde tilmeldingsformularen i forbindelse med en aktuel beredskabsindsats, skal du kontakte os på beredskab@rodekors.dk.
Alle som er frivillige i Røde Kors aktiviteter kan gøre en forskel i beredskabssituationer.
Hvis du bliver en del af Røde Kors beredskab, tilbyder vi dig et introduktionskursus, hvor du lærer mere om beredskabets opgaver og Røde Kors arbejdsmetoder. Herefter vil du løbende blive tilbudt uddannelse og kurser, der passer til den funktion, du som frivillig varetager i beredskabet.
Hvis du ønsker at være frivillig i beredskabet, skal du underskrive en frivilligaftale, og da du i beredskabssituationer kan komme i kontakt med børn og unge, skal du også aflevere en ren børneattest.
Når du er beredskabsfrivillig i Røde Kors’ nationale beredskab betyder det:
Når der sker en ulykke, som Røde Kors’ beredskab reagerer på, så mobiliseres beredskabsfrivillig til opgaven gennem et digitalt ”Telerivet” system, som sikrer, at vi hurtigt ved, hvem der kan hjælpe til hvor og hvor længe. I systemet registrerer vi dine kontaktinformationer som frivillige og de kompetencer, som du kan bidrage med i beredskabsindsatser. Du vil som frivillig i en akut situation modtage en SMS, som du hurtigst muligt skal besvare med en kort tilkendegivelse på, om du kan hjælpe og hvornår samt give dig information om situationen.
Du kan modtage forskellige typer alarmeringsmeddelelser, som du kan læse mere om her:
Når du ankommer til stedet, vil en beredskabsleder eller teamleder tage imod dig og udlevere instrukser, beklædning og evt. materialer om opgaven. Du vil altid arbejde under ledelse af en Røde Kors medarbejder eller frivillig som er uddannet beredskabsleder. Og du vil altid blive tildelt en makker eller indgå i et team.