Omsorgscenter Nordly
Nordly er et omsorgscenter for syge hjemløse og funktionelt hjemløse der udskrives fra sygehusene i Region Nordjylland. Nordly ligger i Aalborg og tilbyder 14 dages gratis ophold, hvor borgerne kan restituere i trygge og rolige omgivelser efter indlæggelse i psykiatrien eller somatikken. Borgere henvises af medarbejdere på hospitalerne og Nordly anviser pladserne. Nordly har fem hjemlige eneværelser, og under opholdet får borgerne mulighed for at få sygeplejefaglig assistance, socialrådgivning, omsorg og støtte fra ansatte og frivillige.
Spørgsmål og svar om Omsorgscenter Nordly
- Hvad tilbyder Omsorgscenter Nordly?
-
Omsorgscenteret tilbyder:
- Eget værelse
- Gratis mad
- Bad- og toiletfaciliteter
- Hyggeligt fælleslokale
- Mulighed for at få vasket tøj
- Samvær med frivillige og andre borgere
- Ro og hvile efter indlæggelse/sygdomsforløb
- At formidle kontakt mellem borgeren og myndigheder
- Social og sundhedsfaglig vejledning og støtte
- Hvad er formålet med omsorgscenteret?
-
Formålet med projektet er at give hjemløse i Region Nordjylland pleje, restitution og støtte efter akut somatisk eller psykisk sygdom med henblik på at fremme deres fysiske og mentale sundhed og forbedre deres sociale situation.
- Er det Røde Kors’ første omsorgscenter?
-
Omsorgscenter Nordly er Røde Kors’ fjerde omsorgscenter. Røde Kors har i forvejen Eirsgaard, som siden 2014 har taget imod hjemløse borgere i København, og Pitstop som åbnede i 2018 i Aarhus samt Svalegangen som åbnede i 2020.
Læs mere om Omsorgscenter Svalegangen
- Hvor ligger omsorgscenteret?
-
Omsorgscenteret ligger på Scoresbysundvej 3C. kl., 9210 Aalborg SØ., hvor vi har 5 værelser i kælderetagen bagerst på huset. Værelserne forbindes af en smuk udendørs terrasse med udsigt til grønne omgivelser.
- Hvem kan få ophold?
-
Nordly er et gratis tilbud til hjemløse eller funktionelt hjemløse mennesker over 18 år fra alle kommuner i Region Nordjylland efter indlæggelse i somatikken eller i psykiatrien.
Borgerne skal kunne begå sig blandt de andre borgere og frivillige, og være selvhjulpne med personlig pleje. De skal selv være i stand til at finde mad i køkkenet, når ikke der er personale eller frivillige til stede.
Borgerne skal være medicinsk stabile og må ikke være selvskadende eller suicidale. Vi accepterer et moderat forbrug af rusmidler. Dette skal foregå på eget værelse. Det er tilladt at medbringe hund eller mindre kæledyr.
- Hvor mange hjemløse kan opholde sig på omsorgscenteret af gangen?
-
Der er 5 pladser på omsorgscenteret, og nye borgere kan tages ind, hvis der er plads, og hvis det passer ind i gruppesammensætningen på det givne tidspunkt.
- Hvem kan henvise til omsorgscenteret? Hvem visiterer til et ophold?
-
For at få et ophold skal en medarbejder fra sygehusene i Region Nordjylland kontakte omsorgscenteret.
Alle henvisninger sker direkte til den daglige leder eller en anden af Nordlys medarbejdere, som visiterer til ophold på omsorgscenteret.
Visitationen sker ud fra en vurdering af borgerens situation, centerets kapacitet og gruppesammensætningen. - Hvem betaler for borgerens ophold på omsorgscenteret?
-
Røde Kors har etableret Nordly med en bevillig fra Social- og Boligstyrelsen og indrettet centeret med en donation fra IKEA.
Frivillige er afgørende her på Nordly, og de gør en stor forskel under borgerens ophold.
Bliv frivillig
Omsorgscenteret har to sygeplejersker og en socialrådgiver tilknyttet, men vi er afhængige af vores frivillige. Som frivillig støtter du vores udsatte borgere med omsorg, hyggelige snakke, nærvær og fællesskab. Sammen med de andre frivillige skaber du en tryg og rar stemning på centeret. Som frivillig kan du være på centeret alene eller sammen med en anden frivillig i omkring tre timer ad gangen, og hvor ofte er helt op til dig. Her vil du f.eks. spille pool med borgerne, lave mad eller måske bare være til stede for dem. Du bliver en del af et hyggeligt frivillignetværk med kurser og god sparring fra medarbejderne.
Der er mest behov for din hjælp om eftermiddagen, aftenen og i weekenderne.
Hvis du er interesseret i at høre mere om frivilligt arbejde på Nordly, så skriv til: nordly@rodekors.dk eller ring til daglig leder Ane Møller på telefon: 53 83 92 98.
Vil du høre mere?
Vil du høre mere om Røde Kors’ Omsorgscenter, og er interesseret i at høre mere om frivilligt arbejde på Nordly, så skriv til: nordly@rodekors.dk. eller ring til daglig leder Ane Møller på telefon: 53 83 92 98