Alt for mange danskere står uden hjem
Hjemløse hører til blandt de allermest sårbare i Danmark. De nyeste tal fra 2024 viser, at 5.989 mænd og kvinder herhjemme står uden hjem. 65% vurderes at have en psykisk sygdom og 30% har en fysisk sygdom.
I Røde Kors arbejder vi med at holde hånden under dem. Behovet for hjælp er forskelligt alt efter hvilken situation, den hjemløse står i. Derfor har vi forskellige projekter, så vi hjælper bedst muligt.
Omsorgscentre i København, Aarhus, Middelfart og Aalborg
Hjemløse er en af de mest udsatte grupper socialt og sundhedsmæssigt. Gruppen rammes hårdt, når de udskrives fra sygehuset, fordi sundhedssystemet i stigende grad lægger op til korte og specialiserede indlæggelser med færdigbehandling og pleje i eget hjem.
Røde Kors driver fire omsorgscentre for hjemløse – Eirsgaard (tidligere Thorsgade) i København, Pitstop i Aarhus, Svalegangen i Middelfart og Nordly i Aalborg. Omsorgscentrene udfylder en funktion, som ikke tilbydes af andre aktører. Det er et mellemstop mellem behandlingen på sygehuset og udskrivning til eget hjem, som for mange er gaden.
Røde Kors herberg for kvinder
Røde Kors Herberg for Kvinder er en selvejende institution drevet af Røde Kors Hovedstaden med driftsoverenskomst med Den Sociale Virksomhed, Region Hovedstaden. Herberget er en midlertidig boform under serviceloven §110.
Målgruppen er kvinder over 18 år med særlige sociale problemer, som ikke har egen bolig eller ikke kan opholde sig i deres nuværende bolig.
Hjemløsheden i Danmark stiger fortsat. Læs den nationale kortlægning af hjemløshed (PDF, 2024)
Bliv Nødhjælper. Så sikrer din månedlige støtte hjælp til hjemløse og andre udsatte mennesker i Danmark.
Læs mere om hvilke andre former for socialt arbejde Røde Kors laver i Danmark.