< Tilbage

Hvorfor bliver jeg ikke kontaktet af Parat? 

Er du ivrig efter at komme i gang som parathjælper, men oplever ikke at blive kontaktet med hjælpeopgaver? Det kan der være flere årsager til. Du er hvert fald ikke glemt dig!

Billede
Modelbillede, Peter Sørensen

Først og fremmest er det vigtigt at gøre klart, at det er en stor hjælp i sig selv, at du står parat til at hjælpe. Også selvom du ikke bliver kaldt på en opgave. Paratnetværket dækker det meste af danmarkskortet med knap 10.000 parathjælpere, og det kan kun lade sig gøre, fordi du bliver ved med at være en del af det. Vi er, lige nu, heldigvis flere parathjælpere end mennesker, der har brug for hjælp – og sådan skal det helst også blive ved med at være.

Den forsikring, at vi sammen står klar med hjælp, når behovet opstår, er en stor forudsætning for, at paratnetværket kan fungere så godt, som det gør. Det betyder nemlig, at vi er bedre i stand til at håndtere, hvis der pludselig kommer et stort eller akut tryk på behovet rundt omkring i landet. Omvendt betyder det også, at der vil være perioder, hvor vi får færre henvendelser i nogle geografiske områder – og det gælder måske lige netop dér, hvor du bor. 

For når vi modtager en hjælpeopgave, kontakter vi de parathjælpere, der bor tættest på den person, der har brug for hjælp. Vi responderer derfor på meget lokale behov, og du bliver kontaktet, hvis der opstår et behov tæt på dig. Det betyder så, som sagt, at der kan gå korte eller længere perioder, hvor der ikke er en hjælpeopgave i nærheden af dig. Det kan være én af årsagerne til, at du derfor ikke bliver kontaktet. Vi håber, du vil væbne dig med tålmodighed, da vi oplever, at der meget pludselig kan komme et større behov i specifikke områder – og derfor er vi taknemmelige for, at du stadig står parat.

 

Vigtigt at tjekke om dine oplysninger er korrekte

En anden årsag kan være, at dine profiloplysninger ikke er opdaterede eller er mangelfulde. Det er vigtigt, at vi har opdaterede og korrekte oplysninger på dig, i tilfælde af, at du f.eks. er flyttet eller har fået et nyt telefonnummer. Du må også meget gerne udfylde din kompetenceprofil, så vi ved, om der er særlige typer opgaver, som du er god til at hjælpe med. Det kan f.eks. være, at du er dygtig med en boremaskine eller taler et andet sprog. På den måde kan vi lave mere specifikke ”matches”, og i nogle tilfælde vil du blive tilbudt flere opgaver, hvis der er specifikke behov på lige netop de slags opgaver. Det betyder dog ikke, at hvis du ikke udfylder din kompetenceprofil, at du ikke kan blive kaldt på en opgave. 

Du kan logge ind og tjekke og opdatere dine oplysninger her. På den måde har vi bedre muligheder for at kontakte dig med en relevant opgave, når behovet opstår. 

 


Gør en forskel i lokalafdelingerne

Vil du gerne engagere dig mere i at gøre en forskel for mennesker i dit lokalområde, kan du altid kontakte din lokale Røde Kors-afdeling for at blive frivillig. 

Du kan sagtens være frivillig i din lokalafdeling samtidig med, at du er parathjælper. Det varierer fra lokalafdeling til lokalafdeling hvilke indsatser og aktiviteter de har, men de står også altid klar til at tage imod nye engagerede frivillige. 


Dem er du med til at gøre en forskel for

Bliv klogere på, hvem du som parathjælper kan blive spurgt om at hjælpe og med hvilke slags opgaver. 

Læs mere her

  

Kontakt Røde Kors Parat 

Ring på tlf. 38 202 202 hverdage mellem 10 - 15 eller skriv til parat@rodekors.dk

 

 

Kender du en, der skal være parathjælper? 

Man melder sig parat ved at udfylde formularen på denne side