Hvad vil det sige at være ung og uden bolig? 

 

Og hvordan når og støtter vi bedst muligt unge, som befinder sig på kanten af hjemløshed? 
Gennem en agil udviklingsproces har vi i Hjem til Dig-projektet haft fokus på ungeinddragelse og løbende test af forskellige løsninger - som er blevet til en indsats med frivillig mentorforløb, rådgivning og brobygning. I Hjem til Dig er vi særligt lykkedes med at nå en gruppe af "usynlige" unge på de sociale medier, som ofte endnu ikke er en del af det etablerede hjælpesystem. Gennem en bred ungekommunikation og en fleksibel tilgang til at støtte unge, har vi nået og hjulpet flere unge end forventet.

Læs her vores seks anbefalinger til at nå og støtte unge, som befinder sig i udsatte positioner i publikationen "De usynlige unge - metoder til at styrke en forebyggende indsats".
 

Er du ung og har brug for hjælp til at finde en bolig?

Du kan besøge hjemmesiden http://fuckinghjemlos.dk/ og få råd til overnatning, steder at spise og hjælp til at komme videre fra en ustabil situation. Måske du stadig bor hjemme, sover på din vens sofa eller er blevet opsagt af udlejer? Hvis du holder til København kan du kontakte Kofoeds Kælder og de kan guide dig videre. De holder til på Frederiksborggade 1A, København K., 4173 3155. 
Hvis du holder til i Aarhus kan du kontakte Ungeindsatsen: Nørre Allé 31, 2. sal
8000 Aarhus C, 5157 5310.
Hvis du holder til i Odense kan du kontakte Ungerådgivningen: Vindegade 18, 5000 Odense C, 6613 1372.

(Hjem til Dig-projektet er lukket for nye ungedeltagere)

Kontainer image

Rapporter:

Klik for at åbne rapporten

 

Klik for at åbne rapporten

 



Hvem står bag?

Hjem til Dig er et projekt i Røde Kors, der startede som et tre-årigt pilotprojekt i 2018 og afsluttes april 2025. Det er finansieret af Bikubenfonden.

Hjem til Dig bygger på et pilotprojekt, som var et samarbejde mellem Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen. Projektet løb fra 2018-2021 og var finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors.

Målet har været at finde løsninger på, hvordan man kan hjælpe flest mulige unge på kanten af hjemløshed til en stabil boligsituation. Vi har eksperimenteret hvordan frivilligt engagement og inddragelse af civilsamfundet, kan være med til at forebygge og stoppe hjemløshed. I en evalueringsrapport fra Socialrespons kaldes Hjem til Dig for "en unik indsats mellem kommunale tilbud og andre støttende civilsamfundstilbud". Læs hele evalueringsrapporten her.

Projektet har arbejdet ud fra den agile tilgang, som betyder at vi har kunne arbejde meget fleksibelt med udviklingen af løsninger, som sikrer at målgruppens behov og situation løbende tænkes ind i indsatsen. Du kan læse mere om hvordan Røde Kors arbejder med agil udvikling i den her mini-håndbog.