Frivillig Palliativ Indsats
Kompleks uhelbredelig sygdom vender tilværelsen på hovedet for både sygdomsramte og pårørende. Ofte er der et kaos af følelser, tanker og praktiske opgaver, der skal løses. Derfor kan uhelbredeligt syge og pårørende, der er tilknyttet et palliativt team, få støtte fra palliationsfrivillige fra Røde Kors.
Er du vores nye frivillige?
Bor du i den jyske del af Region Syddanmark og kan du lave tre timers frivilligt arbejde i dagtimerne? Er du interesseret i socialt samvær, gode oplevelser og samtaler om både det lette og det tunge med et alvorligt sygt menneske eller aflastning af evt. pårørende, så hører vi gerne fra dig!
Vores frivillige er modne og rolige mennesker, der er gode til at lytte og til at møde mennesker lige der, hvor de er. Den ene uge spiller du måske yatzi og griner med den syge - den næste uge taler I måske om smerten ved at skulle slippe livet og sine pårørende. Du skal derfor være omstillingsparat og evne at gå ind i det ”rum”, der åbner sig den dag, du besøger den syge.
- Hvad kræver det af dig at være frivillig?
-
- Du skal bo i den jyske del af Region Syddanmark, dvs i en af disse kommuner: Billund, Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Vejle og Aabenraa Kommune.
- Du skal være klar på at indgå i som regel korte besøgsforløb under 3 måneder, men forløbene kan til tider være længere – fx op til et år. Du må derfor være indstillet på en vis grad af fleksibilitet
- Du er både en god lytter og god til at ”stikke en finger i jorden”
- Du er rummelig og åben for forskellige mennesketyper, som du møder ”der, hvor de er”
Du melder dig som frivillig nederst på siden
- Du skal bo i den jyske del af Region Syddanmark, dvs i en af disse kommuner: Billund, Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Vejle og Aabenraa Kommune.
- Hvad sker der, når du har udfyldt ”Bliv Frivillig” formularen?
-
Når vi modtager din mail, bliver du ringet op af en frivillig aktivitetsleder, som dels vil høre om dig, din baggrund og motivation for at blive palliationsfrivillig og dels fortælle lidt mere om aktiviteten, for at afklare om det er den rigtige frivilligopgave for dig
Hvis opgaven er den rigtige, indkalder aktivitetslederen dig til en samtale, hvor I kan lære hinanden lidt bedre at kende og hvor du har mulighed for at udfylde vores Røde Kors aftale, som alle frivillige i Røde Kors udfylder og underskriver. Samtalen varer ca. en time.
Sidst får du en indbydelse til et intro-kursus på max 2 timer – enten online eller fysisk
Når kurset er gennemført, er du klar til at blive matchet
- Hvor findes projektet?
-
Vi tilbyder foreløbig indsatsen i den jyske del af Region Syddanmark, dvs. i Billund, Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Vejle og Aabenraa Kommune.
Er du interesseret i at få projektet til din region?
Kontakt projektleder, Laura Linneberg Stubkjær på 24 20 11 24 eller på lastu@rodekors.dk - Hvilken hjælp tilbyder vi?
-
Vi tilbyder et ugentlig besøg i op til 3 timer. Samværet tager udgangspunkt i den syges ønsker og behov. Det kan være nogle hyggelige timer med kaffe, musik, spil eller bare en snak om stort og småt. Det kan være en samtale om det, der er svært. En tur ud af huset. At få klaret nogle indkøb eller komme til frisøren. Det kan også være aflastning af de pårørende, som kan få nogle timer fri til at få klaret gøremål udenfor hjemmet og være tryg ved, at der er en hos deres kære.
- Hvem tilbyder vi at hjælpe?
-
Vi tilbyder at hjælpe syge mennesker og deres pårørende, der er tilknyttet et Palliativt Team/ Team for Lindrende Behandling på et af Region Syddanmarks jyske sygehuse: Sygehus Sønderjylland, Sygehus Lillebælt eller Esbjerg Sygehus.
- Hvordan får man hjælp?
-
Man fortæller sin kontaktperson i det Palliative Team/Team for Lindrende Behandling, at man gerne vil henvises til Frivillig Palliativ Indsats i Røde Kors.
Er du interesseret i at få projektet til din region?
Kontakt projektleder, Laura Linneberg Stubkjær på 24 20 11 24 eller på lastu@rodekors.dk