Frivillig på SnakSammen
Som frivillig på SnakSammen, gør du en enestående forskel, ved at være digital samtalepartner for mennesker, der føler sig alene og savner nogen at tale med i hverdagen.
Se videoen og hør om Mariannes erfaringer som frivillig i SnakSammen.
"Det er en platform, hvor man både kan snakke med nye mennesker, men hvor man også kan få en længere relation med nogle faste deltagere"
Meld dig som frivillig i nedenstående formular, så vil vi kontakte dig.
Som frivillig mødes du med deltagerne til snak om stort og småt. Din primære opgave er at skabe et trygt og fortroligt rum, hvor din samtalepartner kan føle sig set, hørt og imødekommet uanset baggrund eller vedkommendes situation. På SnakSammen er der både plads til de lette hverdagssamtaler og de lidt sværere snakke.
På SnakSammen kan du tale fast med én eller flere deltagere. Og du er selv med til at bestemme, hvem du vil tale med. Der er stor fleksibilitet, da I selv aftaler, hvornår I vil tale sammen. Samtalerne foregår i videorum på Boblberg, så du skal blot have adgang til en pc, tablet eller smartphone.
Du skal være klar på at snakke med mange forskellige mennesker. Mange som bruger SnakSammen kæmper med svære ting i deres liv eller føler sig alene og har et begrænset socialt netværk. Som frivillig er det derfor vigtigt, at du er rummelig og kan tale om lidt af hvert. Din rolle er at lytte, snakke og støtte – ikke at give rådgivning, terapi eller sprogtræning.
Vi har en forventning om, at du som frivillig bruger mindst én time om ugen. Den første samtalerne varer typisk 15 minutter, men taler du med en fast samtalepartner kan du også sætte 30 minutter eller mere af til en samtale.
Som frivillig bliver du klædt på til at være digital samtalepartner, og får mulighed for at deltage i sparringsmøder og kurser. Derudover er Røde Kors’ ansatte altid klar til at støtte dig.
Spørgsmål og svar til dig, der ønsker at være frivillig i SnakSammen
- Hvad består frivilligjobbet i?
-
- At snakke med mennesker, som føler sig alene og har behov for en samtalepartner.
- Skabe et trygt og fortroligt rum for samtalerne.
- Vise videre til andre fællesskaber eller til rådgivningstilbud ved behov.
- Hvor meget tid, skal man som frivillig bruge om ugen?
-
På SnakSammen kan du være frivillig 1 time om ugen og stadig gøre en forskel.
Vi forventer, at du bruger mindst 1 time om ugen som frivillig. Dette er vigtigt for, at indsatsen kører rundt og for at skabe kontinuitet for dig, og især dem du taler med. Du kan have samtaler, når det passer dig og er selv med til at bestemme, hvem du vil tale fast med. Samtalerne kan vare 15-30 minutter eller mere.
- Hvem er målgruppen for SnakSammen?
-
Alle der er fyldt 18 år og savner en at tale med, kan booke samtaler på www.snaksammen.dk.
Vores deltagere benytter platformen på forskellige måder, og udbyttet af samtalerne har også forskellig karakter. Den største aldersgruppe på SnakSammen er deltagere i alderen 30-60 år. Det er ofte personer, som af forskellige årsager kæmper med livet – nogle kan være ramt af ensomhed eller livskriser, andre af psykisk sygdom eller fysiske udfordringer.Dem, der bruger SnakSammen fast er glade for det, og det gør en forskel i deres hverdag.
Meld dig som frivillig
For at blive frivillig på SnakSammen, skal du udfylde formularen herunder: