På Sprogland hjælper du flygtninge og indvandrere med at træne det danske sprog. Alt efter det specifikke behov, kan man for eksempel træne ”hverdagsdansk”, hjælpe med at udtale ordene eller hjælpe med forberedelse til en mundtlig danskeksamen. Sprogland har også en sprogtræningsplatform for minoritetsbørn og -unge i alderen 9-15 år kaldet Sprogland Junior.
Hvad skal jeg lave?
Som frivillig på Sprogland for voksne, skal du kunne tale dansk, og have styr på den mest basale grammatik. Vi forventer ikke, at du har en baggrund inden for undervisning – men det er selvfølgelig kun en fordel, hvis du har. Det vigtigste er, at du har lyst til at hjælpe et andet menneske med at lære dansk. Som frivillig på Sprogland Junior skal du være lærerstuderende, lærer eller pensioneret lærer.
På Sprogland sidder I hver for sig og taler sammen via video. Du kan bruge din computer, tablet eller telefon, og du behøver ikke installere besværlige programmer. Du skal ikke møde op et bestemt sted, og du bestemmer selv, hvornår på dagen og hvor tit, du vil hjælpe. Det er dog en fordel, hvis du har tid regelmæssigt.
Hvad får jeg ud af det?
Du får mulighed for at hjælpe flygtninge og indvandrere med at træne dansk og møder mennesker fra hele landet.
Du vil sammen med de øvrige frivillige få tilbudt kurser, hvor du får mulighed for at lære mere om sprogtræning samt flygtninge - og integrationsområdet.
Hvordan bliver jeg frivillig?
Sprogland for voksne: send en mail til sprogland@rodekors.dk
Sprogland for børn: send en mail til sproglandjunior@rodekors.dk
Skriv et par ord om dig selv samt din motivation for at blive frivillig sprogtræner. Du vil hurtigst muligt blive kontaktet af en aktivitetsleder.
Vi har også fysiske lektie – og sprogcafeer. Hvis du ønsker at blive tilknyttet en fysisk cafe, kan du i kortet nedenfor finde aktivitetslederen for 'Integrationsarbejdet' i det område hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetslederen kan oplyse dig om, hvilke aktiviteter der findes i dit lokalområde.